לא מה שהכרתם: שבעה מתכונים לקציצות בשריות לשבת

חיה ספיר No Comments on לא מה שהכרתם: שבעה מתכונים לקציצות בשריות לשבת

כמידי יום חמישי מגישה השפית מירי זורגר בתכנית 'ניחוחות שבת' מספר מתכונים מיוחדים וקלילים להכנה לפאר ולענג את שולחן השבת במנות משובחות ומיוחדות | השבוע הגישה זורגר שבעה מתכונים של מגוון סוגי קציצות בשריות לכבוד שבת

ניחוחות שבת
22:24
27.04.24
קובי פינקלר No Comments on ברקע הלחימה ברצועה: גדודים בצה"ל נערכים לפעולה ברפיח

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מידי פעם כשאנו ניגשים למטבח, עולה בנו הרצון לגוון, לא עוד פעם את העוף והתוספת, או נתח בשר שכבר אכלנו אינספור פעמים. אז מה עושים? בכל אופן חשוב להכין מאכל בשרי לכבוד שבת…

בדיוק לשם כך, היום בתכנית 'ניחוחות שבת' הגישה השפית מירי זורגר שבעה מתכונים בשריים קלילים, של בשר או עוף טחונים, שבלע"ז קוראים לזה "קציצות", אבל ממש לא מה שהכרתם, קראו את המתכונים, ותבחרו את המתכון אליו התחברתם, וקדימה, כנסו למטבח להכין את השבת.

קציצות עוף ברוטב עבניות

מצרכים:

לקציצות:

1/2 ק"ג חזה עוף טחון

2 בצלים קצוצים דק

2 שיני שום כתושות

1 ביצה

1 כוס אורז מוכן

לרוטב:

1/3 כוס שמן

2 כפות קמח

250 גר' רסק עגבניות 

2 כוסות מים

מלח 

פלפל שחור גרוס טרי

2 כפיות סוכר

3 כפות אבקת מרק עגבניות

2 עגבניות טריות טחונות

אופן ההכנה:

את מצרכי הקציצות ערבבי ותני לנוח שעה, הכנת הרוטב, חממי שמן וקמח והכיני רביכה שחומה, את שאר מצרכי הרוטב ערבבי והוסיפי אל הסיר עם הרביכה, הביאי לרתיחה טעמי ותקני תיבול, ממסת הקציצות צרי קציצות קטנות בגודל של קציצות פלאפל (עם יש מכשיר להכנת קציצות פלאפל מעולה), והעבירי אל הסיר, בשלי כשעה, והגישי חם עם פירה תפוחי אדמה.

 

קציצות עוף  אפויות בשומשומים

מצרכים:

500 גר' חזה עוף נקי מעצמות ושומן טחון

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום

3 כפות פטרוזליה קצוצה

2 ביצים

3 כפות פירורי לחם

מלח 

פלפל שחור גרוס טרי

לציפוי:

1/2 כוס פירורי לחם

1/2 כוס שומשום לבן

1/2 כוס שומשום שחור

1/2 כוס שקדים פרוסים קצוצים

אופן ההכנה:

מערבבים את מצרכי הקציצות ומשהים לחצי שעה לספיגת טעמים, לכדרר לקציצות בגודל הרצוי ולטבול בתערובת הציפוי , להניח על תבנית מרופדת בניר אפיה, לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 ד', הקציצות מעולות גם קרות.

 

קבבוני אינטיאס

מצרכים:

500 גר' פילה אינטיאס קצוץ  ללא עור ועצמות

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום כתושות

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח 

פלפל שחור גרוס טרי

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם

לסלטון:

1 חב עלי מקרו בזיליקום

25 עגבניות שרי חצויות

6 צנוניות פרוסות דק  עם הקליפה

4 בצל ירוק קצוץ לאלכסונים כולל החלק הירוק

מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

מעט שמן זית

שומשום שחור- לקישוט המנה

טחינה ירוקה:

1 כוס טחינה גולמית

1 כוס מים

2 שיני שום כתושות

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

מיץ מחצי לימון

מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

את מצרכי הקבבונים מערבבים במקסר עם וו הקיי כ 5 ד', מניחים למנוחה כשעה, במכשיר של קציצות פלאפל יוצרים קציצות קטנות, מחממים מעט שמן במחבת פסים ומטגנים את הקבבונים משני הצדדים.

הכנת הסלט:

מערבבים בקערה את כל המצרכים ומניחים בצד.

הכנת הטחינה:

במעבד מזון מעבדים לקרם חלק את כל המצרכים , טועמים ומתקנים תיבול, הרכבת המנה, בצלחת עגולה או מאורכת מסדרים תלוליות של הסלט מזלפים מעט טחינה ומסדרים מעל כל תלולית 3 קבבונים, מפזרים שומשום שחור ומגישים.

 

מוסקה חצילים

מצרכים:

3 חצילים פרוסים לאורך  

למלית:

500 גר' שווארמה הודו טחונה

500 גר' פרגית טחונה

5 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

3-4 כפות רסק עגבניות

1 כוס אורז מבושל

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

3-4 כפות סוכר

לרוטב עגבניות:

500 גר' רסק עגבניות

500 מ"ל ציר עוף

1/3 כוס שמן

1 וחצי כפיות מלח

4-5 כפות סוכר

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפיות פפריקה מתוקה

2 כפיות גריל עוף

3 עגבניות חלוטות  ללא הקליפה

להקרמה:

2 כוסות קמח

1 כוס שמן

2 כוסות ציר עוף

1 וחצי כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

את החציל יש להמליח ולהניח כ 15 ד' להגרת נוזלים, הברישי את החציל בשמן משני צידיו והניחי על תבנית מרופדת בנייר אפיה, אפי עד להשחמה.

הכנת הרוטב:

יש לשים את כל הרכיבים במעבד מזון ולעבד למחית חלקה , לשים בסיר ולבשל לרתיחה , להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה, לטעום ולתקן תיבול.

הכנת רביכת הקרמה:

מחממים שמן עם הקמח ומטגנים עד להשחמה, מוסיפים את הציר ומתבלים, מביאים לרתיחה , טועמים ומתקנים תיבול.

הרכבת המנה:

מכדררים קציצה בשקל של כ 60 גר' ומניחים בבסיס החציל, מגלגלים ומניחים בתבנית, מכינים כך את כל החצילים , שופכים את הרוטב מעל ומכסים בנייר כסף, ומעל שופכים את רביכת  ההקרמה, אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעה.

 

קציצות חזה עוף בירקות

מצרכים לקציצות:

500 גר' חזה עוף טחון

2 בצלים טחונים

1 קישוא טחון

2-3 כפות פטרוזליה קצוצות

1 ביצה

3-4 כפות פירורי לחם

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לירקות:

2 בצלים

3 קישואים חתוכים לקוביות

2 גמבה קצוצה

3 עגבניות חלוטות  קלופות וקצוצות

3 כוסות אפונה קפואה

1 מיכל של רסק עגבניות

 1כוס ציר עוף או מים

1 1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפיות סוכר

אופן ההכנה:

הכנת מסת הקציצות:

ערבבי את המצרכים  והניחו במקרר לשעה לספיגת טעמים

הכנת הרוטב:

בסיר סוטאז טגנו את הבצלים עד להשחמה קלה, הוסיפו את הגמבה והקישואים וטגנו 10 ד' נוספות הוסיפו את העגבניות וטגנו  10 ד' נוספות הוסיפו את האפונה, הוסיפו רסק עגבניות  1 כוס מים או ציר עוף תבלי ובשלו כשעה, טעמו ותקנו תיבול, הוציאו מהמקרר את מסת הקציצות וכדררו קציצות בגודל הרצוי בשלו חצי שעה  על אש נמוכה מכוסה נערו בעדינות את הסיר להפיכת הקציצות ברוטב, הגישו עם אורז.

 

קציצות פרגית ברוטב בצלים מקורמלים

מצרכים לקציצות:

500 גר' פרגית טחונה

300 גר' חזה עוף טחון

3 בצלים טחונים

6 כפות פטרוזליה קצוצה

2 קישואים טחונים

1 כפית מלח

1/2 כפית  פלפל שחור גרוס טרי

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם

לרוטב:

5 בצלים קלופים וחתוכים ל2

8 שיני שום

3-4 גבעולי טימין

3 כפות סוכר חום

3 כפות סילאן

1 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כוסות ציר עוף

1 כוס יין לבן

אופן ההכנה:

ערבבו את מצרכי הקציצות טעמו ותקנו תיבול, הניחו במקרר לשעה למיצוי טעמים.

הכנת הרוטב:

הניחו את  הבצלים  ושיני השום בתבנית ופזרו עליהם את הסוכר הסילאן מלח ופלפל ופזרי מעל את גבעולי הטימין, כסו בניר כסף והכניסי לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואפו  כשעה, הסירו את הכיסוי ואפו 20 ד' נוספות, צננו והכניסו את הבצלים והשום למעבד מזון וטחנו למחית חלקה, העבירו לסיר הוסיפו את הציר והיין והביאו לרתיחה טעמו ותקנו תיבול, את מסת הקציצות הוציאו מהמקרר ושיקלו 100 גר' לכל קציצה כדררו  והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפיה, אפו כ 14 ד' הוציאו את התבנית ושפכו מעל כל הקציצות רוטב ואפו 15 ד' נוספות, הגישו עם פירה תפוחי אדמה.

 

קציצות עוף

מצרכים:

2 חזות עוף טחונות

2 בצלים טחונים

1 קישוא טחון

1-2 ביצים

1 כפית מלח

1 בצל קצוץ מטוגן עד להשחמה

1/2 תפוח אדמה טחון לפירה

לרוטב:

1 בצל חתוך לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

1 שורש פטרוזליה חתוך לקוביות

300 גר' דלעת חתוכה לקוביות

1.5 כפיות מלח

אופן ההכנה:

ראשית את מצרכי הקציצות מערבבים היטב למסה אחידה, מתבלים טועמים ומתקנים תיבול, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר, הכנת הרוטב, בסיר מתאים מטגנים בצל עד להשחמה קלה, מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עד שהם משחימים, מתבלי במלח ומוסיפים 1-2 ליטר נוזלים, מבשלים שעה מכוסה על אש נמוכה טועמים ומתקנים תיבול, מכדררים קציצות ומוסיפים אל הסיר, ממשיכים לבשל 40 ד נוספות מכוסה על אש נמוכה, מגישים  עם פירה תפוחי אדמה.

שבת שלום ומבורך, ובתיאבון!

 

 

 

 

 

 



0 תגובות